Per què recordes a la perfecció les lletres de cançons que fa anys que no escoltes?

per Redacció, el 27 de gener de 2024 a les 10:00
Alguna vegada t'has preguntat per què t'oblides del que has estudiat just al moment de sortir d'un examen i, en canvi, recordes a la perfecció les lletres de cançons que escoltaves fa 10 anys?

La professora de psicologia de la música de la Universitat de Durham, Kelly Jakubowski, ha explicat a The Conversation que un dels motius és el ritme i el compàs de la cançó. Aquests et donen pistes sobre la longitud de la paraula que ve a continuació i, per tant, limita les possibles opcions de paraules a recordar.


A més, sovint escoltes i cantes una cançó de manera repetitiva, la qual cosa afavoreix que es quedi gravada en el més profund de la teva memòria. Només cal que miris el teu Spotify Wrapped a final d'any i t'adonaràs de la quantitat de vegades que ets capaç d'escoltar una mateixa cançó.

I, la raó més important per la qual recordes lletres de cançons que fa molt temps que no escoltes, és que la música té un component emocional molt fort i desperta moltes emocions en tu. Per tant, és la connexió emocional la que fa que la recordis a la perfecció per molt que passin els anys. Forma part de tu.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: