La perillosa estafa d'aquest famós compte català

per Redacció, el 26 de setembre de 2023 a les 11:00
Durant els últims mesos, El Racó de l'Hipòlit, un famós compte d'Instagram amb més de 170 mil seguidors, s'ha dedicat a anunciar falsos sortejos de grans quantitats de diners.

Per fer-ho creïble, mostrava de manera anònima els 4 milions d'euros que tenia al seu PayPal i explicava que estava disposat a gastar-se'ls en ajudar als seus seguidors. Seguidament, demanava que tothom que necessités diners l'escriguis a través d'un missatge directe i li expliques la seva situació.


L'autor de l'estafa publicava storys amb els comprovants de les transferències que, suposadament, havia fet als guanyadors. Així s'anava guanyant la confiança dels seus seguidors per, finalment, acabar fent publicitat del seu compte de Telegram, on es produïa l'estafa.

Des d'allà donava consells d'inversió en criptomonedes i feia creure a la gent que aconseguirien "llibertat financera". Abans, però, els deia que havien de fer una inversió inicial de 250 euros, una xifra que assegurava que multiplicarien per deu o vint vegades si seguien els seus consells.


Segons ha explicat una víctima al 324, al principi la gent sol obtenir beneficis i és aleshores quan aprofita per oferir l'opció d'entrar en un grup privat per 500 euros. Un cop dins, és quan les operacions comencen a fallar i El Racó de l'Hipòlit desapareix deixant les persones amb 0 euros.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: