Prohibiran el tabac per sempre més?

per Redacció, el 5 d'octubre de 2023 a les 10:00
La prohibició de la venda de tabac a menors de 14 anys ja és una realitat a Nova Zelanda o Dinamarca, ara però, s'hi vol sumar el Regne Unit.

Aquesta mesura s'aplica per "erradicar el tabaquisme de les properes generacions".


Com funciona?


No és tan fàcil com prohibir la venda als menors, ja que, quan tinguin l'edat permesa per comprar-ho podrien fer-ho.


La solució l'han trobat prohibint la compra a tothom que tingui 14 anys o menys per sempre més. És a dir, les persones nascudes l'any 2010 o més tard no podrien accedir a la compra d'aquesta droga ni quan passessin la majoria d'edat.

El mecanisme utilitzat consisteix a prohibir la venda del tabac a menors de 14 anys, l'any següent a menors de 15 anys, després de 16 anys, de 17... I així successivament fins que arribarà el dia que ningú podrà fumar.

Segons 324, la mesura entraria en vigor el 2027. Per part de Dinamarca, que ja va aplicar una mesura així a finals de l'any 2022, l'objectiu és que a partir del 2100 no quedi cap fumador al seu país.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: