Logotip de Adolescents.cat

Què passa si no menges prou?

per Redacció, el 14 de maig de 2024 a les 16:00
La síndrome de deficiència energètica es dona en el moment en què la ingesta d'aliments no és suficient per fer front a la despesa d'energia. Això se sol donar en els casos en què se segueix una dieta amb la intenció d'aprimar-se alhora que es comença a fer més exercici físic.

Entre les seves conseqüències, segons un informe realitzat pel Comité Olímpic, es troben la pèrdua de la menstruació, libido baixa, funció muscular reduïda, debilitament ossi i susceptibilitat de fractures per estrès, trastorns del son, incontinència urinària, afectació del sistema immunitari, trastorn depressiu i disminució de les habilitats cognitives.


Com es pot prevenir?


En primer lloc, cal consumir hidrats de carboni, ja que “la baixa disponibilitat d’aquests nutrients accelera el desenvolupament de la síndrome”. En segon lloc, cal evitar el sobreentrenament, ja que l’organisme necessita descansos per recuperar-se. I, en tercer lloc, cal consultar a un nutricionista.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: