Logotip de Adolescents.cat

Segur que alguna vegada has experimentat el jamais vu

per Redacció, el 7 de maig de 2024 a les 10:00
Alguna vegada has repetit tantes vegades una paraula que t'ha començat a sonar estranya? Com si fos la primera vegada que sents o com si de sobte no tingués cap mena de sentit? Doncs a aquest fenomen se'l coneix com a "jamais vu", que significa "mai vist" en francès.

Akira O'Conner i Christopher Moulin van dur a terme una investigació i van descobrir que aquest fenomen és el resultat d'una sobrecàrrega sensorial. És a dir, quan mires fixament una cosa durant molta estona o repeteixes molts cops una paraula, el teu cervell surt de la seva forma habitual de processar la realitat i genera una sensació d'irrealitat.


Aquesta tendència pot evidenciar una necessitat de tenir-ho tot sota control, molt relacionada amb el trastorn obsessiu compulsiu (TOC). És com si de sobte t'obsessiones amb comprovar la realitat d'una manera molt meticulosa, en comptes de fer-ho d'una manera més relaxada i basada en la informació que el teu cervell ja té.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: