Per què fem festa el dia 12 d'octubre?

per Redacció, el 12 d'octubre de 2023 a les 08:00
La raó del festiu d'aquesta data a tota Espanya es deu a la celebració del Dia d'Hispanitat.

La desfilada militar, cada any, és viral. Ja sigui pel paracaigudista xocant amb el fanal, per l’error de l’exèrcit de l’aire, en posar colors que semblaven més la bandera republicana que l’actual espanyola, o per la desfilada de “la cabra de la legión”.




La data commemora el descobriment d'Amèrica de Cristòfol Colom l'any 1492.  


Per què és festiu?


Segons el Ministeri de Defensa Espanyol el 12 d’octubre és "un període de projecció lingüística i cultural a Amèrica". 

Una afirmació que està envoltada de polèmica en ser criticada per nombroses associacions. Aquestes reivindiquen que en aquest dia no hi ha "res a celebrar" més que una violenta envestida i una matança dels antics indígenes d'Amèrica.

Per altra banda, també existeixen altres col·lectius i comunitats autònomes que no se senten identificades amb la Hispanitat.

La majoria dels presidents de les autonomies hi van, però no tots. El president de la Generalitat i el d’Euskadi són les institucions que fa anys que no hi assisteixen, per les males relacions entre els governs.

A la celebració, a Madrid, hi ha  una desfilada militar a la qual assisteixen el rei d'Espanya i els representants més importants de tots els poders de l'Estat. Entre ells, presidents de les comunitats autònomes que sí que ho comparteixen.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: