Dimecres rebràs aquest important avís

per Redacció, el 16 d'octubre de 2023 a les 12:30
Aquest dimecres, 18 d'octubre, es farà un nou simulacre de sirenes i s'enviarà un SMS d'alerta per risc químic a Catalunya.

Aquesta prova tindrà lloc a les 11 del matí, amb una durada de 15 minuts, i afectarà 12 municipis de les comarques del Bages, el Berguedà, l'Aran, el Vallès i la Selva.


Com funcionarà?


Primer arribaran els SMS i, seguidament, s'activaran les sirenes. Es faran tres senyals d'alerta d'un minut de durada, separats per silencis de cinc segons.


Als missatges s'indicarà que es tracta d'un simulacre i que, si es tractés d'un cas real, en escoltar les sirenes caldria confinar-se a casa o en un lloc segur, tancant portes, finestres i qualsevol ventilació a l'exterior.

 

Quin és l'objectiu d'aquestes alertes?


Les sirenes de risc químic tenen l'objectiu d'avisar a la població que es troba en una zona vulnerable de l'existència d'un accident químic greu. D'aquesta manera poden protegir-se ràpidament confinant-se a casa o prenent les mesures que indiquin les autoritats.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: