Com són les picades de xinxes i què has de fer si en veus?

per Redacció, el 19 d'octubre de 2023 a les 10:00
Les xinxes han arribat a Espanya i diversos especialistes alerten de la importància d'identificar les picades per tal de poder actuar.

Segons explica la Clínica Mayo a Rac1, "les xinxes són petits insectes xucla-sang de color marró vermellós i sense ales. No propaguen malalties, però les seves picades poden causar reaccions al·lèrgiques o reaccions greus a la pell d'algunes persones".


Les xinxes necessiten la sang per nodrir-se, per aquest motiu mai deixen de picar. Els mascles piquen per nodrir-se i les femelles ho fan per nodrir-se i posar bons ous.

Com són les picades?

  • Són taques inflamades, sovint amb un centre més fosc.
  • Són pruriginoses.
  • Es disposen en una línia irregular o en dispersió.
  • S'ubiquen a la cara, el coll, els braços i les mans.
  • Algunes persones no tenen reacció a les picades de xinxes, mentre que d'altres tenen una reacció al·lèrgica que pot produir picor intensa, butllofes o urticària.

Què has de fer si detectes xinxes a casa?


Les xinxes han de ser matades per professionals amb insecticides, ja que coneixen el seu cicle de vida i saben on s'amaguen i com són. Sense l'ajuda d'un professional, el més probable és que mai s'acabin d'exterminar totes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: