Què has de fer si et roben o perds el mòbil?

per Redacció, el 13 de desembre de 2023 a les 10:00
Que et robin el mòbil és una cosa que et pot passar, i has d'estar preparat/da per afrontar la situació. A continuació t'expliquem què has de fer si et passa:

Bloquejar la línia i la targeta SIM


El primer que has de fer en adonar-te que no tens el mòbil és trucar a la teva companyia telefònica i demanar que et bloquegin la línia i la targeta SIM. Així evitaràs que puguin navegar per internet o fer trucades des del teu mòbil.

Canviar totes les contrasenyes


Després, hauràs de canviar totes les contrasenyes de les aplicacions que tinguis al mòbil. Instagram, TikTok, Google Drive, iCloud... Així com de totes les botigues online o els llocs on hagis guardat dades de targetes bancàries o altres serveis de pagament.

Recorda que si no tens el mòbil protegit amb un PIN, un patró de bloqueig o amb l'empremta dactilar, és imprescindible que facis aquests passos com més aviat millor.

Bloquejar la targeta


A més, hauràs de trucar al banc i demanar que et bloquegin la targeta per evitar que facin pagaments amb el teu telèfon mòbil.

Denunciar a la policia


Sigui com sigui, has de denunciar a la policia els fets. Demana hora prèvia i porta el número IMEI del telèfon. Ho pots demanar a la teva companyia telefònica o buscar-ho marcant *#06# amb el teclat. Amb això podran localitzar el mòbil i recuperar-lo.

Esborrar el contingut


Si tens un dispositiu Android, pots trobar aquí l'explicació per esborrar el contingut a distància. 

Si ets usuari d'Apple hauràs d'iniciar sessió a icloud.com/find i fer-ho des d'allà.

Per tal de poder fer tots els passos, és important que abans que es produeixi el robatori tinguis guardat el número IMEI, hagis fet una còpia de seguretat i tinguis activa la funció de "trobar el telèfon". A més, seria convenient tenir la factura de la compra del mòbil per presentar-la a la denúncia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: