Per què et mareges quan vas en cotxe?

per Redacció, el 24 d'octubre de 2023 a les 10:00
Un estudi realitzat per l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma (UAB) ha identificat les neurones responsables del mareig.

La majoria de persones es maregen quan van en cotxe o vaixell, però per què passa?



El mareig apareix quan el que veiem no concorda amb el que el nostre cos està sentint.

Quan les neurones del cervell detecten que el moviment és diferent del que el cos està percebent llencen l'hormona (CCK) que ens produeix el mareig.


Els experts han descobert que una neurona anomenada VGLUT2 és la que dona l'ordre de produir hormona CCK i, per tant, mareig.

Aquest estudi obre la porta a estudis genètics per saber la raó per la qual algunes persones es maregen més que d'altres.

En resum, aquesta investigació no només aporta una millor comprensió del mareig sinó que també aporta informació als qui pateixen aquesta sensació desagradable durant els seus viatges.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: