Ajornar l'alarma 5 minuts no és tan dolent com penses

per Redacció, el 10 de novembre de 2023 a les 10:00
Segurament tota la teva vida has pensat que ajornar l'alarma al matí és perjudicial per a la teva salut, però la ciència ha descobert que això no és així.

Un estudi científic ha observat que, en realitat, ajornar l'alarma 5 minuts millora el rendiment en proves cognitives. És a dir, aquelles persones que dormen uns minuts extra al matí, solen ser més competents en qüestions intel·lectuals.


A més, segons expliquen des de LiveScience, ajornar el despertador no afecta ni a l'estat d'ànim, ni a la son que se sent al matí ni a l'increment de l'hormona de l'estrès que té lloc dins de la primera hora després de despertar-se per ajudar el cos a preparar-se pel dia.

Així doncs, ja pots deixar de sentir-te culpable cada cop que ajornes l'alarma al matí, perquè no és perjudicial per a tu. I, si el problema és que amb la teva alarma molestes a algú altre, sempre pots provar de fer servir despertadors de llum.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: