Què és l'acne genital i com tractar-lo?

per Redacció, el 6 de novembre de 2023 a les 11:00
L'acne és una afecció que es manifesta a zones específiques com la cara, l'esquena, l'escot o, fins i tot, les parts íntimes.

A aquest últim se'l coneix com a acne genital i no t'has de preocupar si el pateixes, ja que és més comú del que creus. Afecta l'àrea de la vulva, les engonals i la zona perianal, i pot tenir forma de canyelles, punts negres i grans amb pus o bonys tous i dolorosos.


L'estrès, els desajustos hormonals, l'excés de sèu, els bacteris i els fol·licles pilosos inflamats són algunes de les seves causes.

El primer que has de fer per combatre'l és no tocar-te els granets. Sabem que és temptador, però només empitjoraràs la situació.


Intenta mantenir la zona neta i seca. Fes servir un gel amb propietats antisèptiques per netejar la zona.

Utilitza roba interior de cotó transpirable i evita la roba ajustada, sobretot quan facis exercici.

Si et molesta molt, acudeix a un metge especialista perquè t'ajudi a tractar-lo.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: