«Maneres de masturbar-me», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 19 de novembre de 2023 a les 08:18
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia 14 anys: "Maneres de masturbar-me"



Hola!

Primer vull disculpar-me perquè sé que rebeu un munt de consultes sobre aquest tema i deveu estar fartíssimes.

El que em passa és que em masturbo però no ho puc fer sovint perquè només em dóna plaer fer-ho en un lloc concret i en unes circumstàncies concretes: he d'estar a la meva habitació, al llit, i assegurant-me que no hi ha ningú a casa o si hi ha algú, que no entraran. Això de voler estar 100% sola és normal, suposo, però el cas és que em costa sentir plaer. Només em funciona si estic mooolt relaxada i he d'estar o estirada amb les cames obertes o asseguda de genolls. Si ho faig en una altra postura o en un altre lloc que no sigui el llit de la meva habitació, no sento res. I això em frustra, perquè sé que hi ha gent que és capaç de masturbar-se a gairebé qualsevol lloc, rotllo el lavabo, la dutxa... Jo no puc. A més, intento arribar a l'orgasme i no ho aconsegueixo, crec que només he tingut un orgasme un cop i o va ser molt light o em vaig motivar i no era un orgasme.

Un altre problema que tinc a l'hora de sentir plaer és que no puc fer dits perquè em costa molt trobar-me el forat i si em toco massa el clitoris m'acaba fent mal.

Em podríeu dir maneres de masturbar-me per estar més tranquil·la i sentir més plaer?
Gràcies!


Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola, 

Gràcies per preocupar-te per nosaltres! No estem fartes de contestar-vos, encara que les consultes puguin semblar similars cada persona ho vivim diferent i per aquest motiu responem personalment cadascuna de les consultes. I ho fem encantades! :)

El primer de tot, és important que et coneguis, que sàpigues com són els teus genitals, com és la teva vulva, que tinguis ubicades totes les parts i que puguis explorar-te visualment i a través del tacte.

Una vegada hagis ubicat totes les teves parts i zones, mirant-te amb un mirallet, és important explorar-nos a nivell de tacte. Et deixem un vídeo on veuràs diferents formes d'estimular la vulva:
https://youtu.be/8BOJWa8takY 

L'estimulació directe del clítoris a moltes dones els hi pot resultar incòmode, si mires el vídeo veuràs diferents formes d'estimular-lo de forma indirecte. 

I pel que fa a l'orgasme, l'orgasme no és l'objectiu, o no ho hauria de ser... l'objectiu hauria de ser, gaudir, conèixer-nos, passar-ho bé, explorar-nos,... 

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!


Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: