Vols demanar la baixa per regles doloroses? T'expliquem com fer-ho

per Redacció, el 29 de novembre de 2023 a les 10:00
Des de fa uns mesos és possible demanar la baixa per dolors de regla.

Si consideres que tens una regla incapacitant i necessites quedar-te a casa descansant aquests dies, pots anar al metge i demanar la baixa.


Les regles doloroses o dismenorrees solen anar associades a còlics forts i aguts a la zona baixa de l'abdomen, que poden ser puntuals o constants, així com dolors de cames o esquena.

Com pots demanar la baixa?


Els dies que consideris que no pots treballar a causa del dolor de regla, hauràs d'anar al metge de capçalera i sol·licitar la baixa.

No hi ha manera de saber el dolor que sents, així que dependrà del metge que et doni o no la baixa. En tot cas, es tindrà en compte el teu historial mèdic per saber si tens antecedents o pateixes malalties relacionades com endometriosis, ovaris poliquístics o miomes.

Aquests permisos no tenen límit de dies, ni mínim ni màxim, i tampoc s'especifica quantes vegades a l'any es pot sol·licitar. Serà el metge qui decidirà el temps que durarà la baixa.

Si el professional ho considera, podrà estendre el permís de baixa de manera anual, per tal que no hagis d'anar cada mes.

Aquesta baixa està sufragada per la Seguretat Social des del primer dia, percebent el subsidi corresponent a la incapacitat temporal de contingència comuna (60% de la base reguladora).

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: