Per què ens refredem més a l'hivern?

per Redacció, el 5 de desembre de 2023 a les 13:00
Durant els mesos freds és molt més fàcil enganxar un constipat que durant els mesos calorosos. La majoria de persones creu que és degut al fet que no ens abriguem prou i agafem fred, però el motiu va molt més enllà.

Segons un estudi realitzat per investigadors nord-americans, el mecanisme de defensa contra els virus que entren pel nas és molt menys efectiu a temperatures baixes.


Durant la investigació, on van agafar mostres de teixit nasal a voluntaris sans, van descobrir que la quantitat de vesícules secretades per les cèl·lules del nas disminuïa un 42% quan baixava la temperatura.

Així doncs, un dels principals motius pels quals ens solem refredar a l'hivern és perquè la capacitat de defensa a l'interior del nas disminueix gairebé a la meitat i els virus poden arribar més fàcilment a les vies respiratòries.


Com podem prevenir els refredats?


Segons han explicat els experts, es podria crear un spray nasal que incrementés el nombre de vesícules a l'interior del nas. De moment, però, l'únic que podem fer és protegir-nos el nas amb bufandes per mantenir una temperatura adequada a la zona.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: