La IA és capaç de predir quan moriràs?

per Redacció, el 21 de desembre de 2023 a les 10:00
Un equip d'investigadors de la Universitat Tècnica de Dinamarca ha desenvolupat Life2vec, una intel·ligència artificial capaç de predir el moment de la mort d'una persona. 

Concretament, pot predir amb un 78% de precisió si algú morirà en un termini de 4 anys. Per aconseguir-ho, utilitza una àmplia base de dades de més de 6 milions d'individus i analitza dades com educació, estat de salut, ingressos i ocupació.


El seu funcionament es basa en un sistema d'aprenentatge profund, és a dir, "deep learning", que adapta i filtra la informació segons la situació particular de cada persona analitzada.

Per verificar l'efectivitat d'aquesta IA, els investigadors es van enfocar en individus d'entre 35 i 65 anys. Van presentar dades de diverses parelles a la IA, sabent que una de les dues persones moriria en un futur proper, i aquesta va encertar en un 78% dels casos.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: