Quins són els teus drets laborals?

per Redacció, el 28 de desembre de 2023 a les 11:00
Si estàs començant a treballar, és possible que encara no coneguis tots els teus drets laborals. Des de Código Nuevo han compartit alguns dels més importants: 
  1. Tens dret a descansar 15 minuts per cada sis hores de feina sense necessitat de recuperar aquests minuts.
  2. Tens dret a rebre un 10% més del teu sou si l'empresa s'endarrereix en el pagament. Això només en el cas que el rebis un mes després del termini acordat al contracte.
  3. Tens dret a 15 dies de permís retribuït si et constitueixes com a parella de fet.
  4. Tens 5 dies de permís retribuït per cura familiar. Pots sol·licitar-lo per cuidar d'un familiar per accident, malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització, però amb repòs domiciliari per a les persones que conviuen amb el treballador que requereix la cura, a més de les parelles de fet i familiar consanguinis.
  5. Tens dret a un dia lliure pagat per mudança o trasllat del domicili habitual.
  6. Pots sol·licitar un avançament de la nòmina dels dies que ja has treballat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: