Logotip de Adolescents.cat

Les botigues estan obligades a acceptar devolucions?

per Redacció, el 9 de gener de 2024 a les 11:00
És possible que durant aquests dies vulguis fer la devolució d'algun article comprat per Nadal o durant les rebaixes.

Has de tenir en compte, però, que els comerços no estan obligats per llei a canviar-te l'article o retornar-te els diners si t'has penedit de la compra o t'has equivocat de talla.


Segons alerta l'Agència Catalana de Consum, només hi ha tres casos concrets en què sí que estan obligats a acceptar-te la devolució de l'article:
  • En totes les compres fetes a distància, en un termini mínim de 14 dies (o en 30 dies, en alguns casos concrets). No s'inclouen els productes fets a mida o personalitzats, així com tampoc els serveis que es presten en una data concreta.
  • Si el producte està defectuós o malmès. En aquest cas, es pot optar pel canvi, la reparació o que ens tornin dels diners.
  • Si especifiquen en el tiquet de compra que accepten canvis i devolucions, i en quin termini i condicions.

Tot i que la majoria de botigues accepten canvis, seria convenient preguntar abans de comprar res. Normalment, si no diu res enlloc, és que probablement la botiga no accepta ni canvis ni devolucions.


En cas que sí que acceptin devolucions, també és important saber si tornen els diners o fan un val amb l'import gastat. Això normalment s'especifica darrere del tiquet.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: