Blue Monday: per què avui és el dia més trist de l'any?

per Redacció, el 15 de gener de 2024 a les 10:00
El dia d'avui és conegut com a Blue Monday, és a dir, "el dia més trist de l'any".

L'any 2015, el professor Cliff Arnall de la universitat de Cardiff, especialitzat en psicologia, va assegurar que havia descobert una fórmula matemàtica que determinava el dia més trist de l'any.


La fórmula tenia en compte el clima (C), els deutes dels últims dies (D), els diners que es cobren a finals de mes (d), el temps que ha passat des de Nadal (T), el temps que ha passat des de l'últim intent de deixar un mal hàbit (I), les motivacions que queden (M) i la necessitat d'actuar per canviar alguna cosa negativa (NA).

Concretament, és la següent: 1/8C+ (D-d) 3/8xTI MxNA.


El resultat va ser que cada tercer dilluns de gener és el dia de l'any en què s'acumula més tristesa o càrrega negativa en el cos. De fet, és el dia que més persones experimenten símptomes depressius.

Els motius són diversos. D'una banda, trobem la temuda costa de gener, que apareix després d'haver-te gastat tots els estalvis en regals de Nadal i rebaixes. I, d'altra banda, el fet de veure que no has estat capaç de complir ni un dia amb els propòsits que et vas fer a principis d'any.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: