Expressions de la generació Z que fins ara no entenies

per Redacció, el 19 de gener de 2024 a les 10:00
La generació Z ha adoptat moltes expressions noves i algunes d'elles són incomprensibles per a moltes persones. La Cèlia Espanya ha explicat a Som Eva que significa "NPC", "LA QUESO" i "SERVIR CONY".

Ser un NPC


Els NPC, non-playable character, es troben en el món dels videojocs i són aquells personatges que apareixen en un moment donat, et donen un missatge, i desapareixen. És a dir, no tenen cap evolució dins el joc.

Per tant, quan diem que una persona és una NPC, estem dient que és una persona sense personalitat.

 
@marilarat Pa reflexionar IG; marilarat #xyzbca #crzgf #pareflexionar #fyp ♬ sonido original - Mari

La queso


Significa "i la que soporti". Aquesta expressió es fa servir, majoritàriament, quan aconsegueixes alguna cosa contra tot pronòstic. Per exemple, imagina que tens un examen i un/a company/a de classe vol que suspenguis, però finalment treus molt bona nota. Aleshores podries dir orgullós/a, "i la queso".

També pots fer servir l'expressió per defensar una actitud teva que, tot i que no t'agradari gaire, no pots canviar. Per exemple, si algú et diu que ets massa enamoradís/a, tu podries respondre: "sóc així, i la queso". Com dient: "sóc així i m'és igual el que pensi la gent".
 
@babiigv

Y la queso

♬ Si puedo y lo he hecho varias veces - ✨ House of Dragas ✨

Servir cony


L'expressió servir cony es fa servir per definir una persona o acció com atrevida, audaç o extravagant. Aquest terme es fa servir sempre de manera positiva i es fa servir per assenyalar a algú que està realitzant una acció que va contra les normes socialment establertes.
 
@triunfitos2023 Ruslana va a servir Coño #ruslanaot #ruslana #operaciontriunfo #ot #ot2023 #operaciontriunfo2023 #amazonprime #laacademia #slomo #chanel #pablolluch #servircoño ♬ sonido original - Triunfitos 2023

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVA (@someva__)


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: