Condemnen a un home per no posar-se el preservatiu

per Redacció, el 19 de gener de 2024 a les 12:00
L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a un home a dos anys de presó per haver mantingut relacions sexuals sense preservatiu i sense el consentiment de l'altra persona.

Es tracta d'un delicte d'abús sexual, anomenat "stealthing" (o agressió profilàctica) i consisteix a no posar-se el condó o treure-se'l durant tota o part de la relació, sense el permís de la parella sexual.


En aquest cas concret, la dona va posar com a condició per tenir relacions sexuals l'ús del preservatiu, però l'home no se'l va posar. Quan la víctima se'n va adonar, va marxar corrents a l'hospital perquè li fessin una exploració ginecològica i la van derivar al centre integral contra la violència sexual Benita Pastrana.

A més dels dos anys de presó, l'home s'enfrontarà a cinc anys de llibertat vigilada i no podrà acostar-se a la víctima ni comunicar-se amb ella durant quatre anys. Tampoc podrà treballar amb menors durant set anys i ha d'indemnitzar a la víctima amb 5.000 euros per danys morals.


Què has de fer en cas de ser víctima d'un abús sexual?


Si pateixes un abús sexual, has d'anar a urgències el més ràpid possible. És recomanable anar-hi sense dutxar-se, rentar-se les dents ni canviar-se roba. La finalitat és recuperar el màxim de proves possible abans de denunciar.

Si tens més de 16 anys, hauries d'anar al servei d'urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona, ja que és la unitat de referència per aquests casos. Des de l'hospital es farà un comunicat a la fiscalia, per si es volgués posar una denúncia.

Si tens menys de 16 anys, hauries d'anar acompanyada d'un adult a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Can Ruti o al Vall d'Hebron de Barcelona.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: