La millor posició per dormir segons els experts

per Redacció, el 30 de gener de 2024 a les 10:00
Dormir bé és molt important per tenir una bona salut, tant mental com física, i la posició juga un paper molt important.

Segons els científics, la millor posició per dormir és de costat, ja que evita els dolors cervicals i millora el retorn venós de les cames. Asseguren, però que és més beneficiós dormir del costat esquerre que del dret, ja que un estudi publicat a The Journal of Neuroscience apunta que facilita el drenatge glimfàtic del cervell i ajuda a que "el sistema nerviós faci neteja".


En canvi, dormir panxa enlaire és una de les posicions menys recomanables, ja que empitjora els roncs i provoca moltes més apnees. A més, aguditza els problemes a les lumbars i no va bé per al reflux gàstric.

I, si estaves pensant a dormir de bocaterrosa, deixa'ns dir-te que tampoc és aconsellable. Tenir la panxa en contacte amb el matalàs va malament per a les cervicals i pot generar problemes de lordosi lumbar, una concavitat anormal de la columna vertebral. A més, tampoc permet respirar bé i poden patir altres punts de la columna.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: