El títol d'FP que promet un salari de 30.000 euros

per Redacció, el 26 de gener de 2024 a les 10:00
El panorama laboral està canviant, i la Formació Professional (FP) s'està sabent adaptar amb èxit a les noves necessitats empresarials, proporcionant als seus estudiants nombroses oportunitats professionals.

Segons l'informe Panorama de l'Educació 2023 del Ministeri d'Educació, les especialitzacions d'FP gaudeixen d'una taxa d'ocupació del 83% 3 anys després de la graduació, mentre que els titulats universitaris comencen a veure aquestes taxes als 5 anys de graduar-se.


Fa uns anys l'opció més recomanada si es volia aconseguir èxit laboral era estudiar un grau universitari. Ara, segons l'informe, optar per un Grau Superior de Formació Professional incrementa fins a un 20% les possibilitats de trobar feina una vegada acabats els estudis.

En aquest context, els Tècnics Superiors en Radioteràpia i Dosimetria estan experimentant una demanda notable. Aquests professionals estan especialitzats en el funcionament de les màquines de radioteràpia i oncologia als hospitals i centres d'investigació, destacant com a figures essencials en un món cada vegada més tecnològic.


A més, el seu salari es mou entre els 25.000 i els 30.000 euros anuals. La qual cosa equival a uns 2.000 euros bruts mensuals.

També tenen molta demanda els Tècnics Auxiliars d'Infermeria, els Tècnics d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, i els Tècnics de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: