Boicot a Eurovisió: què ha passat?

per Redacció, el 2 de febrer de 2024 a les 10:30
El proper 11 de maig se celebrarà la final de la pròxima edició d'Eurovisió i diversos països s'estan preparant per a un boicot.

El motiu? Eurovisió ha decidit no vetar a Israel pel seu enfrontament contra Palestina, mentre que sí que va decidir vetar a Rússia l'any 2022 per la guerra contra Ucraïna.


Aquest any el festival se celebrarà a Malmö, Suècia, i són sobretot els països nòrdics com Islàndia i Finlàndia els que s'han pronunciat al respecte.

No és la primera vegada que aquests països donen la seva opinió en festivals de música. L'any 2019, Islàndia va ser multada a la final de TEL Aviv perquè el grup que representava el país, Hatari, va ensenyar la bandera de Palestina durant les votacions.


En tot cas, Eurovisió s'ha pronunciat i ha comunicat que malgrat que entenen les preocupacions i les profundes conviccions sobre l'actual conflicte a Orient Mitjà, volen que Eurovisió continuï sent un esdeveniment apolític.

Aquesta decisió també es podria explicar per l'important paper que ha tingut Israel al festival. Hi participa des de l'any 1973, i ha sigut guanyador 4 anys: 1978, 1979, 1998 i 2018.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: