Com és possible que siguis pràcticament idèntic a una altra persona?

per Redacció, el 2 de febrer de 2024 a les 10:30
Alguna vegada t'han dit que t'assembles molt a una persona? Doncs segons un estudi realitzat per investigadors de centres catalans, és possible que els vostres ADN també s'assemblin.

Els autors de l'estudi han aprofitat el projecte de François Brunelle, un artista canadenc que des de 1999 ha fet fotografies de persones de diferents nacionalitats, però amb una gran semblança física.


Van triar 32 parelles que s'assemblaven molt entre elles i les van sotmetre a programes de reconeixement facial. Això els va permetre descobrir parelles d'individus que eren gairebé indistingibles entre si.

Després, van analitzar la seqüència del seu genoma, el seu perfil epigenètic i la diversitat de microbis del seu organisme (microbioma). Van descobrir que els seus perfils epigenètics i del microbioma eren diferents, però compartien variacions similars de l'ADN, sobretot en gens involucrats en la formació de la boca, el nas, els ulls, la barbeta i el front.


També van observar que entre les parelles no només hi havia altres semblances físiques com el pes i l'alçada, sinó també trets del caràcter i el comportament.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: