Mai facis això a canvi de diners

per Redacció, el 22 de febrer de 2024 a les 11:00
Si aquests últims dies has estat pendent de les notícies, segur que t'has assabentat que Wordcoin, una empresa creada pel fundador d'OpenAi, Sam Altman, està escanejant l'iris dels ulls de milions de persones a canvi de criptomonedes.

A primera vista, pot semblar molt divertit aconseguir diners a canvi d'això, però quina és la finalitat?


Segons ha explicat l'empresa, es tracta d'un projecte sense ànim de lucre i la intenció és crear una eina que eviti la proliferació de bots i intel·ligències artificials a internet que es fan passar per persones reals. És a dir, la finalitat és crear un entorn virtual segur.

A més, el director a Europa de Worldcoin, Ricardo Macieira, ha assegurat que els diners que donen als voluntaris no són un pagament, sinó una participació en el projecte.


Tot i les seves declaracions, no està del tot clar què farà l'empresa amb la informació obtinguda.

Cal tenir en compte que l'iris és la dada biomètrica més exclusiva que tenim els humans. Per tant, abans de cedir-li aquestes dades a algú, cal estar molt segur/a de per a què es faran servir.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: