Per què existeix el dia d'avui?

per Redacció, el 29 de febrer de 2024 a les 10:00
Cada quatre anys s'afegeix el dia 29 de febrer al calendari. És un fet que va començar a l'Antiga Roma de la mà de Juli Cèsar, que ja feien els egipcis, i que ha perdurat durant el pas dels segles.

Però, per què s'afegeix aquest dia?


Per entendre el perquè cada quatre anys s'afegeix un dia al calendari, cal saber que els calendaris que fem servir els humans tenen 365 dies, mentre que el calendari solar té 365,2422 dies.

Com que el calendari solar és una mica més llarg i és el que marca les estacions, cal que el nostre calendari s'adapti a aquest. I, per aconseguir-ho, cada quatre anys afegim un dia.


Si no ho féssim, amb el pas dels anys les estacions no coincidirien i el nostre calendari quedaria desfasat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: