Una de cada deu adolescents pateix control per part de la seva parella: és el teu cas?

per Redacció, el 5 de març de 2024 a les 12:00
Un de cada 10 adolescents d'entre 14 i 17 anys reconeix haver estat víctima de conductes de control per part de la seva parella.

És a dir, de comportaments on es limita la relació de la parella amb les seves amistats, se l'impedeix reunir-se amb altres persones o se li revisa el telèfon mòbil, entre altres conductes.


Així ho assegura l'estudi "Violència en les relacions de parella entre adolescents" de l'Observatori Social de la Fundació La Caixa, una recerca realitzada per tres investigadors de la Universitat de Barcelona i en què han participat més de 4.000 adolescents de tot Espanya.

Segons l'informe, en la majoria de casos les víctimes són noies. Un 13% de les noies assegura haver patit violència de control, mentre que només el 7% dels nois n'ha estat víctima.


A banda de situacions de control, l'estudi també recull altres actes de violència en parella. Concretament, el 4,1% dels adolescents enquestats es consideren víctimes d'agressió física (un 3,6% de noies i un 4,5% de nois) i el 4,3% assegura haver patit agressió sexual (el 6,6% de noies i el 2,1% de nois).

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: