Et pots morir de desamor?

per Redacció, el 5 de març de 2024 a les 14:00
Segur que alguna vegada has sentit a dir que "ningú ha mort mai per desamor", però realment és així?

Un desamor és molt dolorós i les persones que el pateixen tenen la sensació de tenir el cor totalment trencat. A aquesta sensació se la coneix com a "síndrome del cor trencat" i va ser descrita per primera vegada l'any 1990 al Japó.


Tot i que sembli increïble, el desamor pot fer molt de mal i, en els casos més extrems, causar la mort. Això és degut al fet que augmenten de manera brusca les hormones de l'estrès, l'adrenalina i la cortisona, impactant negativament en el cor i fent que les cèl·lules del múscul cardíac o dels vasos sanguinis es comportin de manera diferent a l'habitual.

En conseqüència, i segons expliquen des de Código Nuevo, el ventricle esquerre del cor no es contrau de la manera com hauria de fer-ho. I això, si ets jove té poques conseqüències, però quan ets una certa edat pot ser molt perjudicial per a la salut.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: