Podràs conduir un cotxe amb 17 anys?

per Redacció, el 12 de març de 2024 a les 17:00
A partir d'aquest 2024 els joves de 17 anys ja podran conduir a Espanya. Això sí, ho hauran de fer acompanyats d'un adult de mínim 24 anys i que porti més de cinc anys amb el carnet de conduir.

A més, per a ells la taxa d'alcohol serà de 0,0, a diferència de la resta de conductors novells que tenen una taxa de 0,15 mg/l d'aire expirat. A més, hauran de portar la "L" de novells durant 2 anys.


La mesura l'ha proposat la Unió Europa i encara queda molt per negociar, però altres països com França i Alemanya ja han implementat aquesta nova normativa i han vist bons resultats en la seguretat vial.

Una altra mesura que es pretén incorporar és l'abolició de la convalidació automàtica que permet que les persones amb carnet de cotxe amb, com a mínim, 3 anys d'experiència, puguin conduir motos de fins a 125 cc.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: