Com està la salut dels teus genitals?

per Redacció, el 13 de març de 2024 a les 10:00
Sabies que el pH de la vagina ha de situar-se entre el 3,8 i el 4,5 per mantenir-se equilibrat? Doncs, segons ha explicat el doctor Pat Carroll a una entrevista per Poosh, és molt important que el pH estigui sempre en el seu punt òptim.

Com pots saber si està desequilibrat?


Molt fàcil! Simplement has d'estar pendent dels símptomes. Si notes picor, sequedat, coïssor, molèsties a l'hora d'orinar o mantenir relacions sexuals, o modificacions en el flux vaginal, és possible que tinguis el pH alterat.

Què pot alterar-lo?


"El pH vaginal pot veure's afectat per llevats o bacteris que provenen d'elements irritants com tampons, tovalloles sanitàries, lubricants o semen", ha exposat el doctor Carroll.

És per això que és important canviar les tovalloles amb regularitat, no du posat un tampó massa hores i netejar la vagina després del sexe.

Cal tenir en compte, però, que factors com l'alimentació i l'edat també influeixen en l'equilibri del pH, així com el consum d'antibiòtics, que poden destruir els bacteris de la teva vagina.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: