Èxit al Crush Fest: el primer festival de literatura juvenil del país

per Mixa (Associació de Joves Lectors Catalans), el 18 de març de 2024 a les 12:00
Els dies 16 i 17 de març s'ha celebrat a Barcelona el Crush Fest, el primer festival de literatura Young Adult d'Espanya. L'organitzava la companyia de subscripció literària Bookish, que aquest 2023 just havia engegat una nova línia de subscripció juvenil: Bookish Crush.

Més de 2.000 joves s'han passejat per la Universitat de Barcelona aquest cap de setmana per "estudiar" les cares de les seves autores preferides, que han pogut tenir ben a prop: Elena Armas, Laia López, Blue Jeans, Inma Rubiales o Miriam Bonastre, i escriptores internacionals com Karen M. Macmanus, Rebeca Ross i Adalyn Grace entre d'altres. Les cues de les signatures donaven la volta a l'edifici, i el Paranimf de la UB (on se celebraven algunes taules rodones) estava ple a vessar!

Des de l'Associació de Joves Lectors Catalans (AJLC) també hem pogut aportar el nostre granet de sorra organitzant la xerrada "Noves veus de la literatura juvenil catalana", que ha comptat amb Sònia Guillén (guanyadora del premi Ramon Muntaner 2023 amb "Cicatrius"), Mireia Lleó (artista i autora de la distopia "Sota la cendra") i Judith Espígol (autora de la trilogia més llegida en català a Wattpad: "Reasons").

Més enllà de les presentacions, al Crush Fest també es podia participar en activitats com la de trobar el teu Match literari (omplint un formulari amb els teus gustos), o tallers per aprendre com funciona el món editorial. I fins i tot hi havia un petit mercat artesanal per comprar fanart, joies, espelmes, bosses, fundes, música...

Ha quedat demostrar que la literatura juvenil és un fenomen internacional imparable. Així que a qui digui que els joves no llegeixen... Que vinguin a la propera edició del Crush Fest!

 

Amb la col·laboració de: 
Associació de Joves Lectors Catalans
www.joveslectors.cat


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: