Per què hi ha gent que plora després de l'orgasme?

per Redacció, el 25 de març de 2024 a les 10:00
El 46% de la població ha experimentat alguna vegada la sensació de voler plorar després d'arribar a l'orgasme.

Les causes poden ser molt diverses, des d'aspectes psicològics fins a desequilibris hormonals. Segons el professor Robert Schweistzer de la Universitat de Queensland, després del pic de dopamina durant el pler, en lloc de tornar a nivells normals, pot esgotar-se completament causant un "efecte rebot hormonal".


A aquest fenomen se'l coneix com a disfòria hormonal i, segons el psiquiatre especialista en sexualitat Pepe Navarro Sanchis, és la reacció contrària al que s'espera després de l'orgasme. Es pot manifestar com a plor intens, ràbia o tristesa.

Si experimentes aquesta sensació, és important que ho parlis amb la teva parella. Explica-li que no hi ha res de dolent en el sexe, però que necessites deixar sortir aquestes emocions.




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: