«No puc oblidar-lo» la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 14 d'abril de 2024 a les 07:59
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 14 anys: "No puc oblidar-lo"



Fa 3 mesos que ho vaig deixar amb el meu nòvio que per a mi era l'altra meitat meva, quan ho vam deixar no va acabar gaire bé. Des que ho vam deixar, només hem parlat quan jo li vaig obrir un dia a instagram per si podriem arreglar les coses. Algun cop ens mirem perquè va amb mi a classe. Els seus amics em diuen que no vol saber res de mi.Però jo sé que al fons no em parla perquè té molt orgull.


Què hauria de fer? Anar-li a parlar?

No sé què fer i em trenco molt el cap perquè em dol moltissím perquè a mi em continua agradant.


Resposta de la psicòloga del Consultori:



Hola!

Ostres... ens sap greu que hagis viscut aquesta ruptura... no és fàcil portar el dolor i pot arribar a ser molt intens. 

A vegades necessitem explicacions i a vegades ens enganxem a falses il·lusions que tornarem a ser parella... Però pel que ens expliques sembla que ell ara no vol apropar-se a tu. Així que ho hauràs de respectar...

Des d'aquí t'animem a respectar les 4 distàncies:
- distància física - evitar trobar-lo, mirar-lo, buscar-lo entre els passadissos
- distància virtual - deixar de seguir-lo a xarxes o buscar la forma que no t'aparegui en les històries si mires alguna xarxa. 
- distància mental - posar el focus en tu. En comptes de pensar què deu estar fent i com s'està sentint, posar el focus en tu. I tu? En què estàs pensant? Què necessites? Fes allò que vulguis i que necessitis. 
- distància emocional - amb el temps el dolor es farà menys intens...

Des d'aquí t'enviem una abraçada! Escriu-nos sempre que ho necessitis. 



Laia Sala, psicòloga infanto-juvenil.


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: