El càncer de mama pot ser curat sense quimioteràpia?

per Redacció, el 5 d'abril de 2024 a les 10:00
Un nou estudi clínic, anomenat PHERGain, ha descobert que aproximadament el 30% de les dones que pateixen un dels càncers de mama més agressius d'avui dia poden ser curades sense necessitat de quimioteràpia.

L'estudi l'ha dut a terme Medsir, una empresa catalana d'investigació clínica, i s'ha fet en dones amb càncer de mama HER2 positiu sense metàstasi. En lloc del tractament estàndard que combina anticossos amb quimioteràpia, inicialment es va optar per administrar només els anticossos.


Després de sis setmanes de tractament, es va avaluar el progrés i es va observar que en el 30% dels casos, les pacients mostraven una resposta adequada als anticossos i, per tant, podien evitar amb seguretat la quimioteràpia.

En el 70% dels casos restants, les pacients no estaven tenint una resposta suficient als anticossos i es va decidir incloure la quimioteràpia. Tot i això, es va descobrir que el fet de no haver administrat la quimioteràpia inicialment no va afectar negativament en el seu pronòstic.




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: