TOP 5 pòdcasts literaris en català que t'encantaran

per Mixa (Associació de Joves Lectors Catalans), el 5 d'abril de 2024 a les 10:00
En català cada vegada hi ha més gent que s’anima a parlar de llibres, no només a xarxes socials. També n’hi ha que fan el pas a la ràdio per fer-ho amb la veu i tot!

En aquest article intentarem fer un TOP5, totalment subjectiu, de programes que ens agraden i que us volem descobrir. Per suposat, tots són en català; que la llengua no es cuida sola. Comencem?

Al TOP 5 us recomanem un podcast que fan dues noies i dos nois que de ben segur que coneixeu, tant si us moveu pel món de bookstagram, de booktube o de booktok. El nom del pòdcast ja és tota una advertència: Llegiu, que el món s’acaba!



Qui hi ha al darrere? L’Anna Rosich del compte @traduintdesdecalella, en Joan Rius de @dolcametzina i la Laia Bonjoch i en Sergi Purcet del compte @elsbookhunters. No els coneixeu? Ui, prepareu-vos per a ampliar la llista de lectures pendents ;-)

Al TOP 4 us recomanem un clàssic que s’ha convertit en un referent per a la literatura infantil i juvenil, almenys per a qui redacta l’article des de l’Associació de Joves Lectors Catalans. Darrere d’aquest pòdcast hi trobem la Marina Llompart: editora de @laltratribu, en Marc Alabart: bibliotecari escolar, i en Guillem Fargas: mestre, bibliotecari escolar i, com ell mateix s’autoanomena, hòbbit en potència. No sé jo si a la Comarca hi estan molt d’acord… Activeu la campaneta a Spotify: Tàndem LIJ 



Al TOP 3 us en recomanem un per si us agraden més les tardes de tasseta de te i novel·la victoriana. Al capdavant hi tenim la Blanca Pujals: editora de Viena Edicions i la Carlota Freixenet, llibretera de La Carbonera, al barri del Poble-Sec de Barcelona. Com elles mateixes diuen, i com el nom del pòdcast indica, són les Punkis Decimonòniques!


Que us agraden més els programes més distesos? Al TOP 2 us recomanem L’illa dels Maians; un pòdcast on hi apareix la Juliana Canet i que s’enregistra a la llibreria Ona de Pau Claris, a Barcelona. Tertúlies com en una terrassa: disteses i fresques.



I, com no podia ser d’una altra manera, al TOP 1 us recomanem un pòdcast que seguríssim que coneixereu: Paraula de Mixa. I és que darrere el micròfon s’hi amaga la presidenta de l’Associació de Joves Lectors Catalans: la Mixa. No cal presentació, oi? Per a aquells que no la conegueu, és una tot-terreny. Dinamitzadora cultural, booktuber, booktoker i bookstagrammer. Literatura juvenil a dojo, i riures assegurats. Ep, Paraula de Mixa! Bé, no, de l’Aina, que és qui redacta, però ja ens entenem…



Esperem haver-vos-en descobert algun de nou i d’interessant! I ja sabeu, llegiu, amplieu pendents i parleu de llibres. Ah, però feu-ho en català!
 

Amb la col·laboració de: 
Associació de Joves Lectors Catalans
www.joveslectors.cat


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: