Vols estudiar teatre o dansa? Aquesta informació t'interessa!

per Redacció, el 22 d'abril de 2024 a les 10:00

T'agradaria estudiar teatre o dansa? Doncs l’Institut del Teatre és el teu lloc! Aquests són els ensenyaments que ofereix i les dates d'inscripció a les proves d'accés:


Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD): Estudis Superiors d’Art Dramàtic


A l'ESAD s'imparteixen els Estudis Superiors d’Art Dramàtic, els quals proporcionen als estudiants les competències generals bàsiques pel desenvolupament òptim de la professió, amb una gamma àmplia i oberta de coneixements i habilitats. Aquestes són les seves especialitzacions:

  • Interpretació

Els estudis d’Interpretació proporcionen els coneixements instrumentals, metodològics, conceptuals i pràctics per esdevenir un professional de la interpretació en qualsevol àmbit de les arts escèniques: teatre, cinema o televisió. Et pots inscriure a les proves d'accés fins al 19 d'abril!

  • Direcció Escènica i Dramatúrgia

Els estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia permeten formar al director i/o dramaturg com a professional que genera i composa els múltiples materials i llenguatges que poden participar en una peça escènica o espectacle en viu. Et pots inscriure a les proves d'accés fins al 3 de maig!

  • Escenografia

Els estudis d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre permeten formar l'escenògraf com a professional global dels aspectes visuals plàstics de les arts de l'espectacle. Et pots inscriure a les proves d'accés fins al 3 de maig!

 

Extraordinari. Foto: Jordi Vidal

Conservatori Superior de Dansa (CSD): Estudis Superiors de Dansa


Els estudis superiors de dansa de l’Institut del Teatre s’imparteixen al Conservatori Superior de Dansa (CSD) que atorga el títol superior en dansa, corresponent al primer cicle o grau de l’espai europeu d’educació superior tant a ballarins com a coreògrafs i pedagogs en dues especialitats: Pedagogia de la dansa i Coreografia i interpretació.
 
  • Coreografia i Interpretació
L'especialitat de Coreografia i Interpretació s'adreça a futurs coreògrafs i creadors escènics, ballarins o investigadors interessats en l'estudi de la dansa com a fet artístic i escènic. Et pots inscriure a les proves d'accés fins al 8 de maig!
 
  • Pedagogia de la Dansa
L'especialitat de Pedagogia de la Dansa s'adreça a ballarins i ballarines que es vulguin capacitar professionalment per a la docència de la dansa tant en centres oficials com no oficials. Et pots inscriure a les proves d'accés fins al 8 de maig!

 

Transversal. Foto: Anna Fàbrega

Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE)


L’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) atorga una titulació pròpia de formació professional per a tècniques de l’espectacle en viu. És l'únic centre de Catalunya que ofereix aquesta formació altament especialitzada. 

  • Luminotècnia

L'especialitat de Luminotècnia aborda la formació que abasta tots els aspectes tècnics de la il·luminació d’un espectacle: el muntatge, la programació i la conducció de la il·luminació durant una representació o concert.
 

  • Tècniques de So

Els estudis de so a l’ESTAE ofereixen la més completa formació en tots els aspectes tècnics referits al so i a l'acústica en l'espectacle en viu, així com el control del so durant els concerts i esdeveniments.
 

  • Maquinària escènica

L'especialitat de Maquinària escènica aborda les tècniques referides a la implantació i el muntatge de l’escenografia, la maquinària teatral, la preparació dels escenaris i la gestió dels moviments escènics durant les representacions.

 

ESTAE. Foto: Anna Fàbrega

Creat per la Diputació de Barcelona el 1913, l’Institut del Teatre és un referent en docència, creació, recerca, conservació i difusió del patrimoni de les arts escèniques, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. Ofereix un model d’ensenyament capdavanter que promou la innovació pedagògica i creativa. Cada any, més de 1.000 alumnes hi cursen estudis superiors, professionals i de perfeccionament de Dansa, d’Art Dramàtic o de Tècniques de les Arts de l’Espectacle.

Trobaràs més informació aquí.

Aquest article s'ha fet en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

 



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: