Logotip de Adolescents.cat

Et costa concentrar-te? Això és el que pots fer

per Redacció, el 30 d'abril de 2024 a les 12:00
La presència del mòbil i de les xarxes socials a les nostres vides està comportant greus problemes de concentració, sobretot entre els més joves.

Segons ha explicat el psicòleg Mark Travers a Psychology Today, tot i que la tecnologia pot ser meravellosa, també té conseqüències negatives. Les principals són la "disminució de la concentració, més estrès, fatiga, sobrecàrrega d'informació, problemes de dèficit d'atenció, augment de l'ansietat i un impacte perjudicial en les relacions i qualitat de vida".

Per combatre aquests símptomes i augmenta la concentració, hi ha dues coses que es poden fer:

Establir límits en l'ús de la tecnologia


Pots posar límits de temps a les aplicacions, desactivar les notificacions i practicar la desintoxicació periòdica (és a dir, estar uns dies sense fer servir el mòbil). Cal molta força de voluntat, però ho agrairàs.

Crear una rutina que fomenti la concentració


El primer pas és detectar en quins moments dels dies et resulta més fàcil concentrar-te i quins estímuls fan que et desconcentris. Un cop ho tinguis clar, has d'establir una rutina que et beneficiï. Per exemple, prova d'assignar un moment del dia específic per fer una tasca concreta, així aniràs enfortint la teva concentració a poc a poc.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: