Logotip de Adolescents.cat

Això et pot ajudar a reduir el risc de patir ansietat i depressió, segons un estudi

per Redacció, el 6 de maig de 2024 a les 10:00
Un recent estudi ha descobert que l'exercici físic protegeix als infants i adolescents de patir ansietat, depressió i trastorns com el dèficit d'atenció o la hiperactivitat.

La investigació es va realitzar a Taiwan i va prendre de referència les dades de gairebé dos milions de nens i nenes de 10 i 11 anys a qui se'ls va fer un seguiment durant una mitjana de sis anys.


Els investigadors van descobrir que, com millor és la condició cardiovascular de la persona, i com més resistència i potència muscular té, menys ansietat o trastorns d'atenció pateix.

Concretament, l'estudi va mesurar la condició cardiovascular dels estudiants amb el temps que trigaven a completar una carrera de 800 metres; la resistència muscular pel nombre d'abdominals que eren capaços de fer per minut, i la potència muscular pels salts de llargada.


Els resultats, segons ha publicat 324, van ser els següents:
► Una disminució de 30 segons en el temps que es triga a córrer 800 metres comporta un menor risc d'ansietat, depressió i TDAH en les noies i menor risc d'ansietat i TDAH en els nois.

► Un augment de 5 abdominals per minut s'associa a menor ansietat i TDAH en nens i menor risc de depressió i ansietat en les nenes.

► Augmentar la distància del salt de llargada en 20 cm implica un risc menor d'ansietat i TDAH en les participants femenines i una reducció de l'ansietat, depressió i TDAH en els participants masculins.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: