Logotip de Adolescents.cat

Coneixes totes aquestes orientacions sexuals? Les 10 menys comunes

per Redacció, el 6 de juliol de 2024 a les 21:00

Des que la raça humana existeix, amb l'orientació sexual (qui ens atrau sexualment) i la identitat de gènere normativa (el sentit interior que cada un li dona al fet de sentir-se home o dona), molts éssers humans no s’identifiquen. Tot i això, és important reconèixer que l’orientació sexual és un espectre ampli i complex.

Més enllà de les orientacions més conegudes com l’heterosexualitat, homosexualitat i bisexualitat, hi ha moltes orientacions menys comunes, però igualment vàlides.


  1. Demisexualitat: Les persones demisexuals només senten atracció sexual després de desenvolupar una connexió emocional profunda amb algú. No experimenten atracció sexual immediata cap a desconeguts o coneguts superficials.

  2. Lithsexualitat: Les persones lithsexuals poden experimentar atracció sexual cap a altres, però no tenen cap desig de veure aquesta atracció corresposta o de participar en activitats sexuals.


  3. Autosexualitat: Com la seva arrel indica, suposa l'atracció per un mateix, i el fet de fantasiar i jugar amb l'autoplaer, sent aquesta la manera d'estar plenament satisfet sexualment.

  4. Androsexual: És l'atracció cap a l'espectre sexogenèric de la masculinitat, és a dir, no només cap als homes, sinó també cap a les persones amb aparença masculina, independentment del seu gènere.

  5. Grisasexualitat: En l’espectre sexual hi ha dos extrems: els alosexuals (persones que senten atracció cap a altres persones) i els asexuals (persones que no senten cap atracció cap a altres persones), doncs al centre hi ha una “zona gris” on encaixen les persones grisasexuals.

  6. Fraysexualitat: Aquesta orientació es refereix a les persones que senten atracció sexual cap a desconeguts o persones poc conegudes, però perden aquesta atracció a mesura que coneixen millor l'altra persona.

  7. Arromàntic: S'identifiquen així les persones que no senten o senten molt poca atracció romàntica cap a altres persones. (possiblement perquè no estan influïdes pels mites de l'amor romàntic amb els quals ens eduquem totes?)

  8. Omnisexual: Són les persones que poden sentir atracció de tot tipus (romàntica, emocional i/o sexual) per totes les condicions sexogenèriques. Aquesta definició abasta les condicions romàntiques, a diferència de la definició de pansexual.

  9. Abrosexual: Són aquelles persones l'orientació sexual de les quals varia entre diferents persones. No s'identifiquen amb una orientació sexual constant; una persona pansexual també pot ser abrosexual.

  10. Sapiosexualitat: Els sapiosexuals senten atracció sexual principalment per la intel·ligència i l'intel·lecte d'una persona. La conversa i la capacitat de raonament són els seus principals desencadenants d'atracció.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: