La història de ‘També això passarà’ se centra en la vida dissipada de la Blanca, que decideix refugiar-se a la casa de Cadaqués per passar-hi l'estiu després d'haver perdut la mare, amb qui encara creu conversar. Entre copes de vi, sortida en vaixell i trobades amb els seus amants, la Blanca aprendrà a quedar-se amb el record del que ha viscut i après.
La cineasta Avelina Prat explora la cerca de la identitat a la coproducció catalana ‘Una quinta portuguesa’. Protagonitzada per Manolo Solo, l’actriu portuguesa Maria de Medeiros i la sèrbia Branka Katic, la pel·lícula narra la historia d’un home que decideix fugir de la seva vida passada i construir-ne una de nova en un altre país i amb una identitat diferent. Després del seu pas pel Festival de Màlaga, en una entrevista a l’ACN, Prat assenyalava que el film neix de la pregunta sobre què li ha de passar a una persona per deixar-ho tot el que ha construït enrere i desaparèixer per complet.
En un Japó assetjat pels Kaiju, en Kafka Hibino treballa netejant les restes d’aquestes criatures. Després de retrobar-se amb la Mina Ashiro – una soldat de les forces de defensa – decideix perseguir el seu somni d’unir-se al mateix esquadró. Tot i el seu pla inicial, s’acaba transformant en un poderós Kaiju, un fet que el porta a amagar la seva identitat mentre lluita pel seu objectiu. Tot canvia quan es veu obligat a prendre una decisió que pot canviar el seu destí, i el del món.
Basada en un relat de George R. R. Martin i dirigida per Paul W.S. Anderson, la pel·lícula segueix a la reina Amara Okereke que, desesperada per trobar la felicitat en l’amor, envia a la poderosa bruixa Gray Alys a les terres perdudes a la recerca d’un poder màgic que permeti a una persona transformar-se en home llop. Amb l’ajuda del misteriós caçador Boyce que lluita al seu costat contra criatures fosques i despiadades, Gray deambula per un món inquietant i perillós on cada pas pot tenir conseqüències inimaginables. Dave Bautista, Milla Jovovich i Arly Jover formen part del repartiment.
En Chimo i en Rubio són dos adolescents de barri marcats per una gran enemistat i ressentiment. Un dia en Chimo veu la oportunitat de venjar-se i posar punt final a diversos anys de patiment. Malgrat les seves intencions inicials, descobreix que el destí li té preparat un gir inesperat que els afectarà als dos per igual. Christian Checa i Hugo Welzel són els protagonistes d’aquest drama, sota la direcció de David Valero.
Des del moment en què va aconseguir l’absolució d’un assassí reincident, l’advocat Jean Monier decideix no acceptar més casos de criminals. Malgrat aquesta premisa, la seva vida fa un gir quan coneix en Nicolas Milik, un pare de família acusat de matar la seva dona. Commogut per la seva història i convençut de la seva innocència, decideix acceptar un cas que s’acaba convertint en una oportunitat per redescobrir la seva veritable vocació. El film, dirigit per Daniel Auteuil, arriba als cinemes en català.
Dirigit per Santi Amodeo, el film es basa en el llibre de relats homònim de l’escriptor nord-americà David James Poissant i orbita al voltant del concepte de la pèrdua. Raúl Arévalo, Manolo Solo, Jesús Carroza i Paula Díaz, entre d’altres, donen vida als diferents personatges que protagonitzen unes històries que parlen dels difunts, dels passats i els futurs
La Sofia – atrapada en un profund dol – es prepara per rebre el seu fill, qui després d’uns anys torna a casa després d’haver estat a la presó. La ferida emocional que els dos arrosseguen es converteix en el teló de fons d’aquest retrobament, carregat d’expectatives i pors. Mentre que el jove arriba amb l’esperança de refer la seva vida, la Sofia s’enfronta al repte de reconciliar el seu dolor i ressentiment, però també la voluntat de sanar les velles ferides. ‘La llegada del hijo’, dirigida per Cecilia Atán i Valeria Pivato, té a Greta Fernández entre els actors del film.
El documental de Ruth Beckermann enregistra una aula per posar el focus en els intercanvis culturals, les diferències identitàries i religioses dels nens, així com els reptes que sorgeixen de l’escassetat de recursos del sistema educatiu. Tot plegat per revelar a través de les converses i activitats diàries la complexitat de la convivència en aquest espai.
Plataformes (setmana del 7 al 13 de maig)
‘Crímenes’ - l’adaptació en castellà de ‘Crims’ - torna el 9 de maig a Movistar Plus+ amb vuit capítols que resolen diferents casos que van tenir un gran eco mediàtic a Catalunya, profunditzant en la investigació de cadascun d’ells. En aquesta nova temporada Carles Porta presentarà un total de set noves històries: la d’uns amics que compartien un pis ocupat a Lleida, la d’un noi assassinat a ple carrer, la d’un mestre de primària aparegut mort al seu pis, o el cas d’uns repartidors de menjar a domicili, que aprofitaven la seva feina per assaltar a dones. Aquests són els capítols que ja es van estrenar a TV3.
La sèrie 'La canción' sobre la victòria de Massiel a Eurovisió el 68 s'estrena aquest dijous també a Movistar Plus+ després de passar pel BCN Film Fest. Dirigida per Alejandro Marín, 'La canción' és una sèrie original de Movistar Plus+ en col·laboració amb Buendía Estudios de tres capítols i que arribarà a la plataforma el 8 de maig. Esteban Guerra, un jove executiu de RTVE, rep l'ordre que Espanya ha de guanyar el festival d'Eurovisió. Pren les regnes del projecte al costat del peculiar Artur Kaps. Junts emprenen l''Operació Eurovisió', un pla per trobar la cançó i l'intèrpret ideals per projectar la imatge de modernitat que pretén el franquisme. Després de mesos de superar obstacles, inclús l'episodi amb Joan Manuel Serrat, aquí interpretat per Marcel Borràs, arriba l'èxit de Massiel, interpretada per Carolina Yuste, que aconsegueix guanyar el festival cantant 'La, la, la'. La sèrie retrata el llarg camí per aconseguir la victòria.
Netflix incorpora el 8 de maig ‘Karol G: mañana fue muy bonito’, un documental que segueix els passos de l’artista colombiana, des dels seus humils origens a Medellín fins al seu ascens a la fama, que la va portar a fer una gira internacional pels diferents continents del planeta.