Logotip de Adolescents.cat

Així han preparat els exàmens les millors estudiants de la sele

per Redacció, el 4 de juliol de 2025 a les 12:30

Tres estudiants catalanes han brillat amb llum pròpia en les proves d’accés a la universitat d’aquest 2025. Catalina Goytisolo, Raquel Giménez i Berta García han obtingut un 9,9 sobre 10, la qualificació més alta de les PAU a Catalunya. Les tres comparteixen una combinació potent: esforç, passió pel coneixement i una gran capacitat de superació.

Més enllà de les notes, cadascuna d’elles ha triat un camí universitari molt diferent, però totes coincideixen en una cosa: no hi ha èxit sense dedicació.


Catalina Goytisolo: “Vull ajudar el món sent professora”

Quan va rebre el missatge que la consellera de Recerca i Universitats la trucaria personalment per felicitar-la, la Catalina es va quedar sense paraules. Havia obtingut la màxima nota i no s’ho esperava.

Al Col·legi Canigó de Barcelona, on ha cursat batxillerat mixt, la Catalina ha brillat amb llum pròpia. Amb un 10 en castellà i literatura, i només una petita penalització a matemàtiques, ha confirmat el seu gran potencial acadèmic. Ara, però, té clar quin camí seguir: Magisteri en anglès i Filologia anglesa.


“Vaig dubtar molt, també m’agrada molt el disseny, el dibuix i les matemàtiques. Però com la meva mare, que és professora, jo també tinc vocació per ensenyar. M’encanten els nens i crec que així puc aportar molt”, explica amb convenciment.

A casa seva, la lectura i l’escriptura sempre han tingut un lloc destacat. De fet, és família dels coneguts escriptors Goytisolo. “Sempre hem llegit molt a casa. Això m’ha ajudat moltíssim, especialment a les proves de llengua”.


Berta García: constància, organització i passió per la ciència

Des de Menorca, on passa uns dies de descans, la Berta encara es mostra sorpresa per la seva classificació entre les millors estudiants del país. “Sabia que ho havia fet bé, però no m’esperava ser de les primeres de Catalunya”, confessa.

Estudiant de l’Institut Vilanova del Vallès, Berta ha optat per un futur lligat a la tecnologia i la salut: Enginyeria Biomèdica. Té clar que aquesta disciplina combina perfectament les seves dues grans passions.
Segons explica, el seu secret ha estat la regularitat: “He estat molt constant durant tot el curs, sempre fent els deures i repassant. I l’últim mes em vaig tancar literalment a estudiar”.
Només el català se li va resistir lleugerament (9,5), per una pregunta tipus test que la va descol·locar. Però això no li treu mèrit. La seva actitud positiva i enfocada ha estat clau per aconseguir un resultat tan destacat.

Raquel Giménez: creativitat i mirada crítica per fer realitat un somni

A Bellaterra, Raquel Giménez somriu encara amb incredulitat. Amb el seu 9,9, ha obert la porta a un dels seus somnis: estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

“Les proves no m’han semblat especialment difícils, però sí que calia relacionar idees i argumentar bé. No es tractava només de memoritzar”, comenta. En especial, recorda l’examen de castellà com el més complicat: “Ens demanaven escriure un text expositiu sobre la incertesa, i em va agafar per sorpresa”.

La Raquel també destaca la importància de preparar-se amb una mirada crítica i creativa, qualitats essencials per a la comunicació del segle XXI.

Iván Kapustin, el millor de Girona amb un 9,8

Tot i que el podi ha estat femení, altres estudiants també han brillat. És el cas d’Iván Kapustin, de l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell, amb un 9,8.

Vol estudiar Bioquímica i admet que no va començar a estudiar tan aviat com hauria volgut. Però va ser estratègic: va concentrar-se en les assignatures que més ponderaven i que trobava més difícils, com Filosofia. Curiosament, assegura que per anglès no va estudiar gens i català el va preparar només el dia abans. El seu cas demostra que conèixer bé les pròpies fortaleses i saber prioritzar pot ser decisiu.

Els seus consells per triomfar a la Selectivitat

Tant la Catalina com la Berta, la Raquel i l’Iván coincideixen en algunes idees fonamentals que poden ajudar futurs estudiants:

  • Sigues constant durant tot el curs.

  • Organitza’t bé el temps i no ho deixis tot per l’últim moment.

  • Tingues clar què t’apassiona i per què estudies.

  • Treballa la comprensió i el pensament crític, no només la memòria.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: