eurovisió 2019

Països Baixos guanya Eurovisió i Miki es salva de quedar últim

Bandera de suport a Miki a Eurovisió. | Anna Mira
per Anna Mira, el 19 de maig de 2019 a les 10:19

Un any més el festival d'Eurovisió ha estat tot un espectacle de música, però sobretot de llums i posades en escena extravagants.

Després d'un primer lloc molt disputat, va ser Holanda la guanyadora d'Eurovisió 2019 amb la cançó "Arcade", de Duncan Laurence. La segona posició va ser per Itàlia amb la cançó "Soldi" de Mahmood, i la tercera per Rússia amb la cançó "Scream" de Sergey Lazarev.



Per altra banda, moltíssima gent va voler animar en Miki des de Terrassa. Això és el que va passar a la ciutat del cantant català durant el festival d'Eurovisió:

El televot ha salvat a Miqui de quedar últim. Amb 53 punts, el vot popular, ha fet remuntar l'actuació del terrassenc Miki a la 22a posició i finalment ha aconseguit 60 punts. Els assistents al Teatre Principal han viscut el Festival com una muntanya russa d'emocions. 

"La Venda" s’ha fet esperar però ha estat el moment quan el Teatre Principal de Terrassa s’ha posat dempeus i ha embogit amb l’actuació del terrassenc Miki. Famílies senceres, grups d’amics de totes les edats no s’han volgut perdre l’oportunitat de seguir el Festival d’Eurovisió des de les pantalles gegants que l’ajuntament ha habilitat al Parc Audiovisual i al Teatre Principal de la ciutat. Unes 800 persones han viscut el Festival com una festa.

Totes les actuacions s’han viscut amb alegria però el moment de més eufòria ha arribat al final, amb l’actuació del terrassenc Miki que ha fet vibrar el teatre. El públic, molt entregat, s’ha posat dempeus i ha embogit amb "La Venda".
 

Les actuacions de Noruega, Suïssa o d’Itàlia ha estat de les més aplaudides pels assistents. Un altre dels moments més aplaudits ha estat amb l’actuació de Madonna. Però algunes perosnes han marxat i el públic ha cridat "tongo, tongo" quan Miki gairebé no ha rebut cap puntuació de la resta de països. 
 

Fans de Miki, d’OT i d’Eurovisió

Entre les persones que no s'han volgut perdre l'ocasió de veure la gala a Terrassa hi ha els avis del cantant Miki Nuñez. Asseguts a la primera fila de la sala del Parc Audiovisual han dit que estaven molt orgullosos del seu nét i que "independentment del resultat li desitjaven una molt bona actuació". Tot i així l'àvia li ha posat espelmes a tots els sants per desitjar-li sort". Bona part de la família ha viatjat a Tel Aviv per acompanyar el terrassenc.


 



També al Parc Audiovisual hi havia unes membres del grup de fans de Miki, unes noies d'uns dinou anys que han vingut des de Tarragona i Sabadell. Amb banderes i la cara pintada han descrit el cantant com "un noi que té un cor enorme, és bondat pura", ha dit una d'elles.

Famílies senceres i colles d'amics han decidit anar al Teatre Principal "per fer un pla diferent". Així ho ha dit la Margarita, que ha vingut amb un grup d'amics i ha confessat que mai ha vist "Operación Triunfo" però que "és més divertit fer pinya i veure el festival aquí que a casa".

Les que sí que són fans d'OT són un grup de tres amigues que han vingut acompanyades dels seus fills i néts. Han explicat que han aconseguit seure a la primera fila del Teatre Principal perquè han fet cua des de les sis de la tarda. Fins i tot una d'elles ha confessat que si el Miki guanyava, es tatuaria "La Venda" al braç.


 

« Entrades més recents
  
Sem Pons: «La representant de Sèrbia sembla sortida literalment d'American Horror Story. I la cançó igual».
 

  
Gina: «Italia, el C. Tangana de mi corazón, el J Balvin de mi alma. Estic prenyada.»
 

  
Lídia, amb una confessió sincera: «És temazo. Per primer cop sento que estic treient profit a les classes d'italià»

  
Sem Pons: «Itàlia no es conforma en ser de les últimes, i porta anys apostant fort, després de tornar a participar al festival després d'uns anys desconnectada. Des de l'Occidentalis Karma de fa un parell d'anys no era tan potent. Era de les més favorites a les cases d'apostes fins fa uns dies: atenció!»

   
Lídia: «J Balvin està ara mirant Eurovisió i no recorda quan va presentarse al concurs»

  
Sem Pons, amb un anàlisi per treure's el barret: «Bilal Hassani té tot el que hauria de tenir un representant eurovisiu. Francès amb arrels àrabs, homosexual i amb missatge profund sobre l'autoacceptació. Ha causat polèmica al seu país. Però la seva cançó no ens diu res, i sona, pel meu gust, massa artificial, massa creada amb intenció d'emocionar. Massa intensa. I ojo Macron que el pinkwashing a tu també se't nota una miqueta»
 

  
Gina Driéguez, en directe des de Hogwarts: «França presenta un icono LGTIB que una mica a Lucius Malfoy si podem dir que s'assembla no?»

 22:43 

  
Sem: «Azerbaian (ni papa com s'escriu en català) és clarament una altra favorita. Bé, en tinc moltes de favorites, i segurament que l'home sigui tan guapo ajuda a fer-me decidir. Però de debò, top5 segur!»

  
Gina Driéguez, donant-li un disgust al seu antic professor de Geografia: «Torn d'Azerbaian, aquest país que seria totalment incapaç de situar en un mapa. La màgia d'Eurovisió»

  
Sem: «Gràcies Bielorrússia per portar-nos un temazo pop amb una Britney reciclada amb vestimenta Rosalia. Reivindiquem sisplau ja la tornada de les reines pop dels 2000? Gràcies».

  
Lidia Infante: «Lola Indigo es presenta per Bielorússia»

  
Gina Driéguez, desperta del somni: «Perdoneu que no comenti res d'Estònia, però aquest rollete que porta m'ha deixat empanada»

Aquí el senyor d'Estònia en qüestió:
 

  
Sem Pons, no sabem si crític o enamorat: «Estonia es creu més guapo del que és, i la veritat és que ens ha enganyat a tots i ens l'hem cregut també. Però no crec que passi de la part mitja de la classificació».

  
Lídia Infante: Afegeix, mesurada: "Pero aquest home és una berreja entre Jared Leto Michael Fassbender i Adam Levine. Els meus ovaris el voten!"

  
Gina aporta més comentaristes a la taula: «Ma mare fascinada amb els anticapitalistes electropunk d'Islàndia i comentant que "a Islàndia tampoc viu gaire gent i que hi han més volcans que persones»
 

  
Lídia Infante, clara i contundent: «Anticapitalista tecnopunk és la meva nova bio de Tinder»

   
Sem, sobre una de les actuacions més polèmiques: «Islàndia porta una de les cançons més reivindicatives, obertament anticapitalista i antisionista. I espectacularment antieurovisiva, i a la vegada, un canvi de ritme important a una gala una mica avorrida».
 

  
Sem: «El representant anglès té cara de ser el segon expulsat d'una edició random d'OT, aquell que ningú aconsegueix recordar quan fa llista mental dels seus concursants favorits».

  
Lidia: «Les meves amigues confirmaran que a mi tots els British em semblen guapos (i més si saben cantar), pero next»

Després li preguntem a les seves amigues, però aquí l'actuació britànica:
 

 22:21 

  
Sem Pons, aportant l'anàlisi tècnic: «Noruega porta la cançó més random del món, però 100% eurovisiva. Podria ser un Dark Horse amb potència, d'aquelles que ningú espera i escala posicions al darrer moment».

  
Lídia, aplaudint amb els peus "pel senyor calb de Noruega": «12 punts pel senyor de la veu sorprenentment greu. Aquest senyor és l'oncle de tothom quan canta nadales amb unes copes de més»

  
Gina i «Joc de Trons»: «El d'Israel plora perquè ha posat a la seva filla Daenerys i clar, ara té un marrón més gran que l'ocupació»
 

  
Sem: «Israel ens porta a un senyor baladista, un Freddy Mercury del Primark. Mai hauries d'haver guanyat, ni de participar en aquest festival. Que la fúria d'Eleni Foureira pesi sobre la vostra consciència».

  
Gina Driéguez: «Israel canta Home, perquè això era casa de uns altres pero me molava este terreno no queda gaire bé»

  
Lídia Infante, gens emprenyada amb el representant d'Israel: «Diga-li Home, diga.li ocupació, però vale, colega»

  
Sem Pons es posa seriós, l'actuació s'ho val: «Florence Walsh ha posseït la representant grega, i VAYA TEMAZO. El millor que ens ha donat Grècia des de Paparizou».
 

  
Gina: «Holanda presentant a un Pablo Alborán que quan mira a la càmera deixa prenyades a 25 dones».

  
Gina Driéguez, fent treball de recerca: «Algú m'hauria d'explicar com a Xipre hi ha espai per tantes dives per metre quadrat. Què els donen de menjar?»
 

  
Sem Pons, analitzant amb cura: «No sé si Holanda guanyarà. Té molts punts. Però si no triomfa a Eurovisió que ho intenti a Mister Món».

  
Gina, sense rencor ni res per l'estil: «Eslovènia ens ha copiat Almaia però amb una passió que clarament no és terrenal»
 

  
Lídia Infante, sobre la suposada enamorada parella d'Eslovènia: «Química nivell Amo a Laura»
 

  
Sem: «La guinyada d'ull del representant suec ja és el millor d'aquesta edició d'Eurovisió, i particularment, el millor que m'ha passat en el que anem de nit»

  
Gina Driéguez: «Eh Suècia, eurotemazo, posada en escena senzilla i efectiva i aquí tienes mi número de teléfono»
 

  
Lidia: «Pregunteu-li al de Suècia que si està solter, que no és pas too late for love.»
 

  
Sem Pons: «Suècia organitza cada any un macrofestival, el Melodifestivalen, per a triar representant, d'on han sortit grans representants com Mans Zemerlow o Loreen. Sens dubte el mereixedor guanyador d'aquest any és una de les millors apostes d'Eurovisió 2019»

  
Gina, amb detall a Marta Pascal: «Doncs sembla que aquest any tampoc #Seguim»
 

  
Sem: «Balada amb fotos de nens en blanc i negre de fons. En sèrio NORTH MACEDÒNIA?»
 

  
Lídia, amb amor cap a San Marino: «Cada cop ens donen més motius per fer boicot a aquesta edició d'Eurovisió»

 21:46 
Aquest és el "senyor de San Marino"
 

   
Gina, amb paraules d'amor, senzilles i tendres, per al cantant de San Marino: «No tinc paraules per descriure aquest senyor. Estic en shock».

  
Lídia: «Quan demanes a Pitbull per Aliexpress t'arriba el cantant de San Marino. Per un moment m'ha semblat que es possava a cantar l'himne del Girona»

  
Sem: «San Marino és un país enano que es desviu per anar a Eurovisió. Va arribar a la final perquè el bon home ens feia pena i li feia il•lusió, però és un quadro. Almenys ho fa millor que a la semifinal».

  
Lídia, apassionada també de l'amor: «Si Love Is Forever, em sembla que als meus ex encara no els ha arribat la notícia»

  
Sem, fan incondicional de l'amor: «Dinamarca mostra una gran originalitat amb una cançó titulada Love is forever».

  
Lídia: «Tinc la sensació de que estan a punt d'intentar vendrem un perfum».
 

 21:37 
Netflix Espanya segueix divertint-se amb el Festival d'Eurovisió, ara amb referència a la sèrie Friends
 

  
Gina, també sobre el rús: «Les retallades han arribat a Rússia, que no tenen pressupost per ballarins i el Sergei doncs Juan Palomo amb els miralls»

  
Lídia: «El cantant de Rússia és tots els paios de Tinder que, en comptes de saludar, m'envien un comentari sobre les meves tetes fusionats en un»

Entrades anteriors »
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: