Logotip de Adolescents.cat

Ets de bufar espelmes quan celebres un aniversari? Ho hauries de deixar de fer per salut?

per Redacció, el 24 de desembre de 2019 a les 10:03
A casa feu allò de guardar espelmes perquè sempre es poden aprofitar per a futurs aniversaris? Aquell 6 del 16 que dieu, mira, per quan el teu germà en faci 26, ja tindrem el 6. I llavors algú sempre fa la broma de girar les xifres i dir, uaaaaa, no en fas 16, en fas 61... I només riu ell. En fi... Que bonica la vida en família, no?

Doncs bé, un estudi de la Universitat de Clemson ens alerta que aquesta bonica tradició de bufar espelmes és una manera d'augmentar un 1400% la quantitat de bacteris damunt del pastissos d'aniversari. Booom!


Diuen que el fet de bufar, provoca que milers de bacteris que es troben a la boca i a l'aparell respiratori de la persona, viatgin a través de l'aire fins al pastís. I no parlem dels cops que bufa més d'una persona.
 

Però abans d'alertar-te i convertir-te en l'hipocondríac de la família intentant frustrar tots els aniversaris, has de saber que tot i l'augment de bacteris que suposa el fet de bufar, això no significa un gran problema per a la salut. De fet, els experts asseguren que la possibilitat de contaminar als altres o transmetre malalties són mínimes. Totes les persones tenim milers de bacteris vivint a les nostres boques i la majoria d'elles no són dolentes per a la salut. 

És més, es transmeten molts més bacteris d'una persona a una altra quan aquestes es fan un petó a la boca. Així que tampoc cal estressar-se perquè, en aquest cas, si fos perjudicial, ja estaríem tots morts xD.

Així que amics de Clemson, relaxem-nos una mica tots :D
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: