Així serà banyar-se a la piscina i la platja aquest estiu

per Redacció, el 10 de juny de 2020 a les 10:38
Aquesta setmana totes les regions sanitàries de Catalunya ja es troben com a mínim a la fase 2 –algunes com les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran ja han avançat a la 3-. Així doncs, ja està permès el bany a les platges i també la reobertura de piscines, això sí, amb algunes restriccions. Aquí les teniu: 

 


Versió sense playbuzz
Normes generals per banyar-se a la piscina i a la platja 
Aquesta fase de la desescalada arriba a les portes de l'estiu, motiu pel qual s'han hagut de prendre precaucions per reobrir piscines i platges. Pel que fa a les platges, si bé ja en fase 1 s'hi podia fer esport individual, ara ja estarà permès també banyar-se i prendre el sol, però sempre amb la distància obligada de seguretat respecte a la resta de persones. S'hi pot anar en grups de fins a 15 persones. Les dutxes i rentapeus a l'aire lliure, així com lavabos i serveis públics similars estaran funcionant amb un màxim d'una persona, a excepció d'aquelles persones que necessitin acompanyant.

Piscines per a ús esportiu 
A la fase 2 s'autoritza l'obertura de piscines per la "pràctica esportiva individual, sempre sense contacte físic i mantenint les mesures de seguretat i protecció" i la distància de seguretat de dos metres. Segons el BOE, quan la piscina es divideixi en carrils d'entrenament "s'habilitarà un sistema d'accés i control que eviti l'acumulació de persones" i, en qualsevol cas, s'haurà de "respectar el límit del 30% de capacitat d'aforament d'ús esportiu de cada piscina". Caldrà cita prèvia i no es podran fer servir ni dutxes, ni vestidors, ni fonts d'aigua. Caldrà netejar com a mínim tres vegades al dia. 

Piscines recreatives 
Poden reobrir, però abans de l'obertura cal fer una neteja i desinfecció generalitzada. Caldrà tenir especial cura dels espais tancats, com poden ser els vestidors i banys. A més a més, si s'hi vol anar, també caldrà fer reserva amb cita prèvia. Les piscines comunitàries i d'urbanitzacions poden obrir? Sí, i per minimitzar el risc de transmissió del virus, cal que tinguin en compte les mesures de neteja i desinfecció establertes per a les piscines recreatives dels espais comuns. Igual com per a la resta de zones comunes de la comunitat, cal respectar la limitació de grups d'un màxim de 15 persones (20 en fase 3), mantenint les mesures de seguretat (ús de mascareta, distància de 2 metres, absència de contacte físic...). 

Què es pot fer a la platja?
Sí, sempre que el municipi n'hagi habilitat l'obertura i a aquelles que es trobin dins de la vostra regió sanitària. Es pot anar a la platja per banyar-se, passejar i fer activitats esportives i d'oci, sempre que es respecti la distància entre persones de 2 metres i fent-ne un ús responsable d'acord amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries. 

Què he de tenir en compte per fer les activitats permeses? 
Les activitats permeses són l'esport i activitats d'oci en general, sempre donant compliment als aspectes següents: 
- Grups de màxim 15 persones (20 en fase 3), excepte convivents. 
- No hi ha d'haver contacte físic. 
- Hi ha d'haver una distància de 2 metres entre assistents, incloent tovalloles i altres objectes personals, a excepció dels usuaris que visquin junts. 

Existeix limitació d'accés a la platja?
Sí, l'ajuntament podrà establir limitacions d'accés, però aquest serà sempre gratuït. A més, també poden establir un temps de permanència màxim. 

Quins serveis puc fer servir a la platja? 
Està permès l'ús de dutxes i rentapeus que siguin a l'aire lliure, així com lavabos, vestidors i altres serveis públics similars. Cal tenir en compte que l'ocupació màxima és d'una persona per 4 m2 (excepte necessitat d'assistència), en el cas de lavabos més grans, es podran utilitzar fins a la meitat dels urinaris o cabines, sempre guardant la distància de 2 metres.
Arxivat a:
RÀNQUINGS, estiu
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: