En quina edat som més feliços i en quina ho som menys? Això és el que diu un estudi

per Redacció, el 15 de setembre de 2020 a les 10:56
En quina edat som més feliços i en quina edat ho som menys? L'economista David Blanchflower ha intentat respondre aquesta pregunta analitzant dades i enquestes de més de 35 països diferents. 

Resultats? No hi ha una edat exacta, però sí diferents etapes. L'investigador i el seu equip han detectat un efecte anomenat "corba de la felicitat" segons la qual experimentem més benestar la primera i l'última fase de la nostra vida. Així doncs, segons aquest estudi, quan més feliços som és a la joventut, sobretot a partir del 23 anys, i a la jubilació, especialment a partir del 69. 


Friends Hug GIF - Friends Hug HugDay - Descubre & Comparte GIFs

David Blanchflower explica que els 23 solen ser un punt de canvi: acabem els estudis i veiem el futur ple d'oportunitats i noves experiències. Per altra banda, als 69 anys, acostuma a ser l'època de la nostra vida en què ens sentim més relaxats i més en pau amb nosaltres mateixos.


I quina és l'etapa en què som més infeliços? Segons la investigació, la fase que va dels 40 als 50 anys. És una de les èpoques vitals amb més ruptures amoroses i canvis laborals. Dos factors que provoquen frustració i augmenten la por a fer-se gran i a quedar-se sol.
Arxivat a:
ACTUALITAT, felicitat
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: