Aquestes són les contrasenyes més utilitzades del 2020

per Redacció, el 25 de novembre de 2020 a les 10:29
Tots hem sentit desenes de vegades les recomanacions d'utilització de contrasenyes segures a la xarxa.

Hem de combinar majúscules i minúscules, no utilitzar paraules senzilles, combinar-ho amb números... Malgrat tot, hi ha persones que continuen utilitzant claus poc segures. 


Així ho revela un estudi de l'empresa NordPass, la qual ha publicat un rànquing amb les 200 contrasenyes més utilitzades. La número 1 de la llista? La mítica: 123456. Aquí teniu les 10 claus que més s'han fet servir el 2020: 

1. 123456 

2. 123456789 
3. picture1 
4. password 
5. 12345678
6. 111111 
7. 123123 
8. 12345 
9. 1234567890 
10. senha (significa contrasenya en portuguès) 

 



Recomanacions dels Mossos per a una bona contrasenya

Sense dades personals o professionals
No la construïu a partir d'informació personal que pugui ser deduïda fàcilment (data de naixement, DNI, nom de les mascotes, noms de familiars, número de telèfon, etc.), ja que es poden endevinar amb facilitat.

Com més llarga, millor
La longitud de la contrasenya és important. Com més llarga sigui la contrasenya, més difícil d'endevinar serà. Es recomana construir contrasenyes de, com a mínim, vuit caràcters.

Sense sentit
Sempre és millor no utilitzar noms propis, noms o cites de pel·lícules, de llibres, o de persones conegudes, paraules que puguin trobar-se en un diccionari, i tot amb independència de l'idioma emprat.

Sense repeticions
Si la contrasenya és prou llarga però repeteix un mateix caràcter diverses vegades, perdrà força perquè resultarà més fàcil d'endevinar. 

Una mica de tot
Per millorar la fortalesa de la contrasenya, aquesta hauria de tenir una mica de tot: números, lletres majúscules i minúscules i alguns caràcters especials (*, +, €, %, @...).

Renoveu-la amb periodicitat
Si teniu una contrasenya complexa, per còmoda que sigui, he d'evitar reciclar-la afegint un nou dígit a la contrasenya actual.

Per a cada servei o web, una contrasenya diferent
Per al correu electrònic, xarxes socials com Facebook o Twitter, botigues en línia, entitats bancàries, etc.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: