Què és el «líder sigma» i per què molta gent n'està parlant?

per Adolescents.cat, el 4 de febrer de 2021 a les 10:21
El conegut perfil de "macho alfa" està desapareixent. Ens referim a aquella figura de la masculinitat depredadora que durant tants anys ens han venut com un model exitós tant en l'amor com en els negocis. Aquest concepte, tan popular al llarg de dècades, ha passat de ser un referent a estar molt qüestionat.

Segons expliquen a Código Nuevo, el fet de deixar enrere aquesta figura ha fet que n'apareguessin de noves, entre elles el "líder sigma", el qual es troba apartat de tots els estaments i clixés que sempre han envoltat al "macho alfa".

 

El "líder sigma" es considera amb un 'llop solitari' que no segueix els estatus plantejats per una societat patriarcal. Té autoconfiança, és independent i es mou pels seus desitjos personals, ja que sap que aquests són els únics que li donaran felicitat.


Bàsicament aquesta nova figura que envolta la masculinitat se centra en la seva pròpia felicitat, fora de convencionalismes i estereotips. Vol doncs deixar enrere tot allò imposat i marcar-se el seu pròpi camí i propòsits. Què en penseu d'aquest nou concepte?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: