Quin partit té votants més joves?

Del total de votants de la CUP, el 24% tenen entre 18 i 29 anys. Per contra, només un 7% dels votants del PSC tenen menys de 30 anys

per Cèlia Forment Bori, el 15 de febrer de 2021 a les 12:30
 
 

Els resultats de les eleccions d'aquest diumenge 14-F no han deixat indiferent ningú. El recompte va ser d'infart, i va acabar atorgant la victòria al PSC, amb Salvador Illa al capdavant amb 651.000 mil vots i 33 escons. L'altre gran titular, però, és que els partits independentistes han superat el llindar del 50% de vots, i en una possible aliança podrien arribar a governar Catalunya.

ERC ha empatat els socialistes amb escons, (33), seguits de JuntsxCatalunya per Laura Borràs amb 32 escons. La CUP ha aconseguit doblar les cadires de l'anterior legislatura i arriba als 9 diputats. La patacada se l'ha endut Ciutadanfs, que passa de 36 escons a 6, i el PP segueix aquesta tendència i es queda amb 3. Els Comuns igualen els resultats de fa quatre anys i mantenen els 8 escons. Per últim, cal destacar que la ultradreta entra per primera vegada al Parlament de Catalunya i passa a ser la quarta força més votada, amb 11 escons.

Què voten els més joves? 



Amb tot aquest context, és interessant conèixer quin és el perfil dels votants de totes aquestes opcions polítiques. Ens hem fixat en quines opcions s'han sentit identificats els més joves, i hem vist que les diferències entre partits són grans. Per exemple, del total de votants de la CUP, el 24% tenen entre 18 i 24 anys. I per contra, de tots els votants del PSC, només un 7% tenen menys de 30 anys.

 


Font: Dades del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio encarregat a l'empresa GAD3

Els partits que fa més anys que existeixen els tendeixen a votar persones d'edats més avançades. A mesura que els electors es van fent grans, cada cop els costa més canviar de partit. Per això, entre d'altres raons, els partits nous tenen electorats més joves. 

També et pot interessar llegir






Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: