La nova app de moda: què és Clubhouse?

per Redacció, el 24 de febrer de 2021 a les 06:00
Els últims mesos hem vist com la passió pels podcasts no para de créixer. L’àudio està de moda. I en aquest context ha nascut Clubhouse, una aplicació mòbil entre una conversa i la ràdio.

Clubhouse és una xarxa social atípica on no es comparteixen imatges, ni fotos ni vídeos: només àudios en directe. És una mena de 'podcasting' interactiu, que s’assembla a taula rodona virtual gegant o en una multitrucada entre molts usuaris.

 

Per registrar-te és necessari que abans un contacte t’hagi enviat una invitació. T’arriba per SMS un link, i ja pots descarregar-te Clubhouse. Quan et registres, primer has d’indicar quins són els teus interessos, i seguir diversos perfils. En funció d’això, t’apareixeran uns fòrums o uns altres. Aquests fòrums, s’anomenen sales, i algunes són en anglès i altres en castellà. En català encara no n’existeix cap.


Tens l'opció d’entrar en aquestes sales i simplement escoltar, com si fós un podcast. Per contra, tens la opció d’aixecar la mà i el moderador et dona la paraula. A les sales s'indica el tema que es tracta, qui són els conferenciants i el nombre de persones que escolten la xerrada.

I com s'aconsegueix entrar a Clubhouse?



El primer és descarregar-se l''app' que, de moment, només està disponible per iOS, encara que els seus creadors -Paul Davison i Rohan Seth- ja han avançat que aviat estarà disponible per a Android. I després d'introduir  una adreça de correu electrònic, una contrasenya i un número de telèfon, cal aconseguir que algú et convidi.

Cada usuari de Clubhouse disposa de dues invitacions, però pot adquirir més si s'és un usuari actiu o si es creen sales de debat. L'èxit ha estat tal que els servidors s'han saturat en diverses ocasions. Hi han accedit famosos com l'actor Ashton Kutcher, els músics Jared Leto i Drake. En aquest cas, a les seves xerrades s’hi van unir 5.000 persones.

Drake Reaction GIF by DJ Khaled

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: